Här berättar vi allt du behöver veta om appar, och vad du kan göra med dem.

   

Nyheter på CES elektronikmässa   arrow

Det finns en rad olika prylar och saker en kan tänkas vilja ha till sin mobiltelefon, oavsett om man har den senaste iPhonen eller en äldre modell från Samsung – och några av de senaste nyheterna inom mobiltillbehör är något som presenterats på elektronikmässan CES i Las Vegas, USA.

Våra mobiltillbehör blir en allt kärare del av vardagen, och det är inte så konstigt. Ett bra mobiltillbehör skyddar telefonen från onödiga repor och andra skador. Dessutom finns tillbehör i så många olika varianter och utformningar att de numera till och med också skänker ett ballare utseende för telefonen – och man kan variera dem efter såväl stil som humör. Men något man ska tänka på när man köper sina tillbehör är varifrån produkterna faktiskt kommer. Ett stort problem som uppdagades förra året är nämligen hur farliga piratkopiorna kan vara och i tidningen M3 skriver just om detta. Detta är nämligen något att vara extra vaksam på nu, speciellt som att produkterna som visades på elektronikmässan i Las Vegas, USA, snart kommer att ta sig ut på försäljningsmarknaden – och då vill man ju ha de rätta tillbehören och inte en sämre kopia!

Många svenskar på mässan

Något som Svenska Dagbladet kunde rapportera var att det befann sig en hel del svenska tillbehörstillverkare på mässan för att visa upp sina senaste prylar. Några som till exempel var här, och som har sina baser i Stockholm i Sverige, var Sudio, Ono Concepts, Zound Industries, iDeal of Sweden, Vain Stockholm, Happy Plugs, De Func och Case Power, för att bara nämna ett fåtal. Men vad var det för prylar som kunde visas upp då? Främst hörlurar och fodral faktiskt. Vad tidningen Mobil dock också lyckades nosa fram på mässan var en rad andra spännande saker.

Detta visades upp på mässan

  • Iflashdrive – som namnet nog avslöjar är detta ett tillbehör för en iPhone, i form av en minnespinne som på ena sidan är utrustad med ett och på andra sidan en Iphonekontakt. Troligtvis har denna uppkommit för att täcka upp för att iPhones inte har ett uttag för just USB-sladdar.
  • Iluv Workstation och Workstation Pro – tillbehör som låter dig göra om din iPhone eller iPad till en ordentlig arbetsstation där du kan docka den och sedan använda ett ställbart bordsställ med både inbyggd högtalare och utskjutbart tangentbord. Skulle du istället välja Pro-modellen är tangentbordet trådlöst.
  • Mucktuck Monsters – en modern version av nittiotalets Tamagochi, men för din mobiltelefon. Vad man skapat är nämligen mjuka fodral som tillsammans med en app blir till livs levande monster som du måste ta hand om.
  • O!Photo – som förvandlar din mobiltelefon till en riktig kamera genom att använda ett skal där du kan skruva på olika kameralinser.
  • Retroställ – en Iphonedocka som är formad som en klassisk telefon och utrustad med blåtandsheadset, finns även för Blackberry.
  • Sphero – en liten boll som du kan styra via en app och plockar du upp den kan den användas för att styra appar på telefonen.
  • Miveu – ett skal som gör att du kan använda telefonen precis som en GoPro-kamera för riktiga actionbilder
  • Ihealth Baby monitor – låter dig hålla koll på babyn via en app i telefonen och du kan genom IR se barnet även på natten plus att kameran kan ställas för att reagera på ljud. Via appen går också att panorera kameran för större överblick.