Här berättar vi allt du behöver veta om appar, och vad du kan göra med dem.

   

Laga mobilen istället för att köpa en ny   arrow

Det är både bättre för miljön och plånboken att laga mobilen istället för att köpa en ny. Men det finns dock undantag, vissa mobiler kan vara riktigt dyra att reparera, och ska du reparera din mobil är det viktigt att du vänder dig till en seriös aktör, annars kan din telefon gå sönder eller bli i sämre skick.

Om du behöver laga din telefon och letar efter en seriös och duktig aktör som kan hjälpa dig med detta så kan http://mobilplaneten.se/ vara något för dig. De använder endast originaldelar och är proffs på att laga mobiler. Det är mycket bättre på många sätt och vis att laga mobilen istället för att slösa pengar på att köpa en ny, även fast det är så många gör. Ge lagningen en chans, tycker vi!

Smarta telefoner inte så tåliga

De smarta telefonerna blir allt smartare och mer användbara, men tyvärr blir de inte tåligare. Det kan kosta en slant att laga en trasig mobil, men det är det värt om det är originaldelar som används. I vissa fall kan du till och med laga mobilen på egen hand om du har tålamodet, rätt verktyg och delar samt lite fingerfärdighet. Detta tipsas det om i en artikel från PC för alla, och de understryker att en viktig del för att den egna reparationen över huvud taget ska fungera är att du hittar rätt reservdelar. I övrigt behöver du verktygssats som passar din telefon, förstoringsglas och en pincett, för det är ett pilligt jobb. Tycker du detta verkar krångligt? Lämna in telefonen för lagning istället. Det går ofta mycket snabbare, och många ställen har även garanti på sina arbeten.

Alla telefoner kanske inte värda att laga

Men, faktum är att alla telefoner kanske inte är värda att laga. I alla fall inte när det kommer till de allra nyaste och dyraste modellerna. Det beror såklart på vad skadan på telefonen är, men i en artikel från Ny Teknik hävdar man att det kostar lika mycket att laga en iPhone X som att köpa sig en ny. Frågan är om det verkligen stämmer.

För att slippa laga din mobil så ofta så kan det vara smart att investera i ett skärmskydd: