Här berättar vi allt du behöver veta om appar, och vad du kan göra med dem.

   

Apparna för resan!   arrow

Låt säga att du ska åka till Göteborg över en helg. Du har varit där en gång tidigare, men det var för fyra år sedan med jobbet och då fanns det ingen tid över till något förutom att jobba. Nu ska du dock dit för nöjes skull med din partner som du träffat i cirka ett halvår, allt måste med andra ord bli perfekt! Du har bokat ett hotell i Göteborg och nu är det bara själva målet som är kvar. För att helgen ska bli så bra som du nästan bara kan hoppas på kan man ta till några hjälpmedel, till exempel appar! Här listar vi några som kan ha stor inverkan på hur ditt besök kommer bli.

  • Appen Cityguide Göteborg är den officiella besöks- och evenemangsappen för staden. Här hittar du allt från events till tips och den är helt klart ett bra hjälpmedel till en bra vistelse i Sveriges andra största stad.
  • Reseplaneraren för Västtrafik, Göteborgs kollektivtrafik, är alltid ett bra tips. Med den blir det enklare att ta sig till alla de ställen som det inte är gångavstånd till och man slipper samtidigt lägga dyra pengar på taxiresor. Det är dessutom snällare mot miljön att åka kollektivt, något som alla borde göra när de är på resa, men sällan gör.
  • Har man redan en bil med sig hjälper Reseplaneraren inte så mycket eftersom man kommer ha en bil att göra av. Om man väljer att ställa den på hotellet, eller var ni nu bor, är det bra, men gör ni inte det behöver ni hitta parkering. Då är appen Parkering Göteborg ett stort hjälpmedel som visar vart det finns platser i staden och om de är lediga eller inte. En livräddare under en helg på besök!
  • En av de mest populära attraktionerna då man väljer att åka till Göteborg är Liseberg. Vid första tanke är det kanske inget för dig om du inte har familj och barn med dig, men då är det dags att tänka om! Ett besök på Liseberg kan bli hur romantiskt som helst, och då får ni dessutom se prov på hur modiga ni är.